Ajutor | Traducătoare electronice

Help

Aveți nevoie de ajutor?

Dacă aveți nevoie de asistența noastră, puteți oricând să ne sunați la 0332 630 028. Suntem disponibili de luni până vineri, între orele 10:00 și 16:00.

 Poate că vei găsi răspunsul la întrebarea ta la secțiunea: Întrebări Frecvente.

User manuals

Aveți nevoie de manualul utilizatorului?

Alegeți-vă dispozitivul și descărcați manualul complet al utilizatorului.

Cum să alegi un traducător electronic

În ciuda nenumăratelor dispozitive , aplicațiilor, funcțiilor, limbilor…alegerea unui translator electronic poate fi chiar dificilă. Cum să știi că un traducător electronic este mai potrivit decât altul? Cum decizi care translator este cel mai bun? Cum alegi un traducător electronic când nu știi nimic despre aceste dispozitive? Nu îți fă griji. Nu ești singurul care are această dilemă. Acest scurt ghid te va ajuta să decizi ce translator electronic să alegi.

De ce ai nevoie de un traducător electronic?

În primul rând, răspunde la întrebarea: De ce am nevoie de un translator electronic? Este pentru că obișnuiești să călătorești des? Sau poate ești îndrăgostit de limbile străine și nu poți rezista fără să înveți o nouă limbă străină? Poate ai parteneri de afaceri în străinătatea, de exemplu…în China? Știu din experiență că atunci când comunici cu chinezii poate fi o adevărată povară. Sau copilul dvs. întâmpina probleme cu lecțiile de franceză sau spaniolă? Sau este vorba despre toate acestea la un loc?

Identificarea scopului unui translator este esențială. Spune ce vrei să faci și noi îți vom indica traducătorul electronic potrivit nevoilor tale.

Dacă ai nevoie de un translator pentru a cere o cafea în Paris sau pentru a rezerva o cameră la un hotel în Roma, alege translatoarele Vasco. Aceste invenții performante recunosc vorbirea și vor traduce ceea ce spui în franceză sau italiană-foarte utile atunci când comunicarea față în față este necesară.

Sunt bune de asemenea să afli ce ai nevoie de la partenerii tăi chinezi. Vasco Translator știe mandarină și te va ajuta cu siguranță.

Dacă vrei să îți ajuți copii în procesul de învățare , le poți cumpăra un dicționar Vasco,un Ectaco Partner Lux, Trano T-22 sau o tabletă Comet. Primul este un simplu dicționar electronic ce poate pronunța orice cuvânt sau frază. Funcționează fără conexiune la internet și blochează acele aplicații de pe internet care distrag atenția copiilor de la învățat. Trano T-22 este și el doar un traducător electronic. Este echipat cu dicționare Oxford și Collins și poate traduce propoziții complete. Este bun pentru învățarea limbilor străine, în special engleza. Totuși îl poți folosi cu încredere pentru conjugările din limba franceză și pentru pronunția în limba germană. Ectaco Partner LUX are chiar mai multe funcții de învățare, dar are și un browser de internet instalat. Imaginează-ți ce poate să facă copilul tau cu acesta…cu toate acestea, rămâne un dispozitiv bun pentru învățarea limbilor străine.

Pentru ce limbi străine ai nevoie?

În al doilea rând, trebuie să te hotărăști asupra limbilor străine vorbite în destinațiile tale sau ce limbi străine folosesc partenerii tăi. Mulți călători se întreabă dacă limba suedeză există sau câte cazuri folosesc brazilienii. Și această nu e o glumă! Verifică Wikipedia înainte de a călători , astfel vei ști dacă ai nevoie de un translator electronic care vorbește mandarină, cantoneză, khmeră sau limba Malayalam. Să știi că avem și astfel de dispozitive inteligente.

Cu toate acestea, cele mai populare limbi sunt, fără îndoială, engleza, spaniola, franceza și germana. Acestea sunt disponibile în aproape toate translatoarele. Cele mai multe limbi din Europa și câteva din Asia sunt disponibile în traducătoarele Vasco Translator și Vasco Traveler. După cum bine știi, aceste traducătoare sunt perfecte pentru comunicare.

Nu ezita să ceri o limbă al cărui nume nici nu îl poți pronunța. Poate Trano T-22 are o cartelă cu limbi suplimentare pentru această limbă străină. Este cumva vorba de limba taijk, takij sau tadjică?

Cu cât un traducător are mai multe limbi, cu atât este mai prost. Serios? Ei bine…lucrurile nu stau chiar așa. În cazul traducătoarelor Vasco, traducerea în limbile disponibile este cât se poate de corectă. Totuși dacă vrei să înveți o limbă străină, un dispozitiv Ectaco bilingual are mai multe materiale decât unul multilingual. Nu ezita să ne întrebi înainte să cumperi un translator.

Ce inseamna recunoasterea vorbirii?

Este o întrebare foarte bună. Dacă nu știi, vei fi surprins. Această funcție este una nouă. Permite unui dispozitiv să recunoască ceea ce spui…iar rezultatele sunt uimitoare. Spune-i traducătorului Vasco Translator orice dorești și acesta va regăsi fără nici o greșeală. Este chiar uluitor, nu-i așa?

Și aceasta nu este totul. Vasco traduce acum ceea ce ai spus în turcă sau poloneză. Folosește-l într-un restaurant din Cracovia iar ospătărițele poloneze drăguțe îl vor îndrăgi. Folosește-l într-o cafenea în Istanbul și vei fi servit cu zâmbetul pe buze.

Funcția de recunoaștere a vorbirii câștiga popularitate și în afara dispozitivelor Vasco Translator și Traveler. Este disponibilă de asemenea și la Ectaco Lux și Comet V.

Acest translator are nevoie de conexiune la internet?

În toate cazurile de mai sus, răspunsul este da.Recunoașterea vorbirii este încă în dezvoltare, deși cât de curând va fi disponibilă și în modul offline. Dar ai nevoie de o rețea WiFi sau GSM pentru a o folosi. Și doar dispozitivele Vasco se pot conecta automat la o rețea GSM, pentru a le putea folosi oriunde, oricând, fiind astfel independente de accesul la o rețea WiFi.

Traducătorul răspunde la întrebări?

Ei bine…si da și nu. Da, dacă te referi la pronunție.Da, majoritatea traducătoarelor pot pronunța textul tradus cu voce. Nu, dacă îl întrebi cum să ajungi la aeroportul Stockholm- Arlanda. Îți va traduce doar întrebarea. Dar nu asta cauți de fapt?

Ce îmi poți spune despre funcțiile suplimentare?

În afară funcției principalte( traducerea), translatoarele electronice sunt îmbunătățite cu funcții suplimentare. Acestea sunt aplicații de învățare menționate mai sus, dicționare cu imagini, dicționare profesionale ( cele în care vei găsi cum se traduce “ beton armat “ sau “ sindromul kwashiorkor”) și ar mai fi și funcția de scanare.

Aceasta din urmă este foarte folositoare, de exemplu atunci când ai nevoie să traduci aplicația ta pentru obţinerea vizei sau o scrisoare de la un prieten vechi din Argentina care nu poate rosti un cuvânt în română.

Momentan, avem doar Ectaco Deluxe și versiunile PRO echipate cu acest scaner portabil sau Quicktionary TS Premium, dar acesta este doar un dicționar.

Și ce e cu navigația GPS?

Aaaa…da. Era să uit. Vasco Traveler Premium a fost configurat astfel încât să facă călătoria ta mai plăcută. Recunoaște vorbirea și traduce propoziții complete exact ca oricare alt traducător electronic, dar poate să facă mai multe. Este echipat cu navigație GPS de precizie, ghiduri ale lumii disponibile în modul offline, baze de date cu numere de urgență și ale amabasadelor, funcție SOS și mai multe. Acest dispozitiv este perfect atunci când călătorești. Și nu contează dacă călătorești spre Bath sau Tromsø. Vei descoperi că este util atât pe autostadă cât și pe off-road. Pentru ultima variantă recomand totuși Vasco Traveler Solid. Doar ca să fii în siguranță.

Totuși, ce traducător electronic să aleg?

Făcând un scurt rezumat al celor menționate mai sus, decide pentru ce anume ai nevoie de traducător, încotro mergi, ce limbi străine vor fi folosite și de ce funcții mai ai nevoie. Este chiar foarte simplu- Vasco Translator pentru comunicare, Vasco Traveler pentru călătorii, Vasco Dictionary pentru copii tăi, Ectaco, Trano sau Comet pentru învățarea limbilor străine. Dacă încă ai îndoieli, contactează-ne. Suntem bucuroși să te ajutăm!