FAQ

ACHIZIȚIE ȘI PLATĂ

Da! În coșul de cumpărături alege opțiunea Plată la Livrare. Vei achita numerar atunci când primești coletul.

Desigur, contactează agentul nostru de la suport clienți, oferă datele tale pentru livrare iar noi vom pregăti și vom trimite produsul  în aceeași zi.  

LIVRARE

Toate comenzile sunt trimise  către clienți în 24 de ore. Coletele ajung între 3-5 zile lucrătoare.

RETUR ȘI GARANȚIE

Da. Ai la dispoziție 14 zile în care poți returna produsul.

Vei primi banii în 14 zile din ziua în care produsul a ajuns la noi. Facem tot posibilul să  returnăm banii cât mai repede. De obicei acest proces durează în jur de 2 zile.  

SUPORT TEHNIC

Dacă nu reușești să accesezi internetul atunci când te afli în străinătate, încearcă să închizi și să deschizi aparatul. Acest lucru va grăbi conectarea la o rețea nouă GSM. Dacă problema persistă sau se repetă, mergi la “Setări” și închide opțiunea de selectare automată a unei rețele și apoi schimbă operatorul de rețea manual.  

În primul rând, asigură-te că transferul de date internet este deschis. 

 În josul ecranului trebuie să fie o pictogramă care arată că internetul este disponibil prin rețeaua GSM. Așa arată pictograma:  . Când transferul de date este dezactivat sau nu este disponibil-această pictogramă va fi afișată:  (GSM).

Pentru a activa transferul de date ,apasă și ține apăsată pictograma GSM până când se transformă în săgeți (informează userul că aparatul este conectat la internet).   

Pentru conectarea la o rețea WiFi, alege “Setări” din meniu , apoi”WiFi”. Din lista disponibilă, selectează rețeaua la care vrei să te conectezi iar apoi în căsuta de dialog introdu parola pentru rețea. Dacă rețeaua de acasă este securizată cu o parolă, asigură-te că ai introdus-o corect. Fii atent că unele parole pot fi sensibile la majuscule. 

Apasă pictograma  WiFi  de pe ecranul principal. Odată activată, poți seta o rețea WiFi. Selecteaza din lista disponibilă rețeaua la care vrei să te conectezi.. Dacă rețeaua solicită o parolă, introdu-o și apoi confirmă cu “OK“. Vasco va salva automat rețeaua la care s-a conectat și parola necesară pentru conectare.

Asigură-te că modului WiFi este deschis și apoi mergi la “Setări Vasco”, selectează tabul marcat “Configurare WiFi”. Vei vedea o listă de rețele disponibile. După ce ai dat click pe rețeaua selectată va apărea o fereastră unde să introduci parola. Scrie parola și confirmă cu

“OK”.

Numărul  Vasco este localizat în interiorul cutiei, pe carcasa protectivă sau sub carcasa bateriei.De obicei numărul începe cu cifrele 372 sau 00372.

ACTUALIZĂRI ȘI SETĂRI DIN FABRICĂ

Revenirea la setările din fabrică poate să stopeze unele aplicații să mai funcționeze și va trebui să returnezi dispozitivul producătorului. Din acest motiv,recomandăm să nu utilizezi această opțiune. 

  O revenire la setările din fabrică va șterge toate setările definite de producător, aceste setări fiind necesare pentru buna funcționare a aparatului. Din acest motiv, recomandăm să nu faci această operațiune. După revenirea la setările din fabrică, cele mai multe funcții ale traducătorului nu vor funcționa corespunzător, de aceea va trebui să contactezi serviciu clienți. Număr de contact: 0332 630 028

Pentru verificarea update-urilor,conectează aparatul la o rețea WiFi. Apoi din meniu, selectați “Setări Vasco” și “Verifică actualizări”. Meniul traducătorului Vasco poate fi accesat apăsând butonul meniu. După ce ai dat click pe “Verifică actualizări” va apărea “Descarcă actualizări”, operațiune care poate fi programată și pentru mai târziu. Dacă alegi să continui acum , urmează instrucțiunile care sunt afișate pe ecran. Dacă nu există versiuni noi de software , va apărea mesajul “Nu există nici o actualizare necesară”. 

Dacă din greșeală ai schimbat limba aparatului cu o altă limbă complet străină, te rugăm să ne contactezi folosind formularul de contact de pe site sau telefonic.  

ERORI

Această problemă poate apărea în cazul unei generații mai vechi de traducătoare, 2.0 Vasco și Vasco Traveler. Aparatul necesită descărcarea și instalarea unei actualizări. Ai nevoie de un calculator cu acces la internet și un cablu USB conectat la traducător. 

 

 Această metodă funcționează doar în cazul calculatoarelor cu sistem de operare pe 64-biți. Urmează aceste indicații:

 

1.Descarcă fișierul dând click pe linkul https://onway.pl/vasco/updates/extInstaller/, sau copie  și lipieste în browserul tău de internet. 

 2. Dezarhiveaza fișierul  “extInstaller” dând click de două ori.

 3. Click pe “Instal”

 4. În noua fereastră a browserului,  click pe “Start update”.

 5. Conectează dispozitivul  la calculator folosind cablul USB furnizat

 6. După ce ai făcut upgrade apare mesajul “Succes”, poți închide fereastra și poți deconecta dispozitivul.

 

 În caz de nereușită, contactează suportul tehnic la numărul :  0332 630 028

 

Aparatul nu pronunță traducerea

În primul rând, verifică nivelul volumului apăsând “Volum +”. Dacă este setat corespunzător, asigură-te că funcția de pronunție este disponibilă pentru acea limbă. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite și aparatul tot nu pronunță traducerea, contactează-ne :telefonic, pe e-mail sau folosind formularul de contact. Numărul suport tehnic: 0332 630 028

STAREA CONTULUI ȘI CARTELA SIM

Pentru a reîncărca cartea SIM achiziționează suplimentare cartelă de pe site.Vei fi ghidat pas cu pas în procesul de reîncărcare a cartelei SIM. Dă click pe “Vasco Suplimentare” din josul paginii de start.  

Traducătorul Vasco are un numărător pentru traducerile efectuate. Astfel poți cu ușurință să aproximezi câte propoziții poți traduce. Creditul inițial din fabrică este de obicei suficient a traduce aproximativ 5000 de propoziții. Dacă vrei să verifici fondurile disponibile în cont, te rugăm să ne contactezi

Absolut! Aparatul Vasco are 2 sloturi pentru cartela SIM. Unul este pentru cartela SIM din fabrică și celălalt poate fi folosit pentru propria cartela SIM.  Va amintim că folosirea propriei cartelei SIM în străinătate poate să genereze costuri suplimentare pentru acest serviciu.  

TRADUCĂTOARE ELECTRONICE

Setarea limbii este dependentă complet de software-ul dispozitivului cu care a fost programat traducătorul. Mai jos găsiți informații pentru fiecare dispozitiv. Traducătoarele americane Ectaco folosesc engleza americană. Traducătoarele Vasco Electronics vorbesc limbă engleză cu accent britanic. Iar traducătoarele Trano au pronunție atât britanică cât și americană.

Traducătoarele pe care le oferim au dicționare integrate iar numărul intrărilor depinde de tipul traducătorului. Majoritatea traducătoarelor folosesc software dedicat online de unde numărul cuvintelor este generat. De examplu, traducătorul Vasco are un număr nelimitat de cuvinte.

Vrem să ne asigurăm că dispozitivele noastre îndeplinesc nevoile tale așa că ți-am pregătit un  ghid special “Cum să alegeți un traducător?” DAȚI CLICK  ȘI ACCESAȚI GHIDUL

Unele traducătoare au funcția de traducere a propozițiilor întregi. Poți verifica pe site-ul nostru. în coloana din stânga selectează caracteristicile de interes sau limbile străine, iar produsele selectate în funcție de parametri vor fi afișate în pagină.

Majoritatea traducătoarelor încap în buzunar. Au dimensiunea unui telefon mobil. În descrierea produsului găsiți atât dimensiunile cât și greutatea aparatelor.  

Da, pentru cea mai mare parte a dispozitivelor. Desigur, un traducător electronic nu poate înlocui un interpret uman,dar cu siguranță facilitează comunicarea. Câteodată pot apărea greșeli minore, deci este mai bine să folosești popozitii scurte și formulări simple pentru a avea o traducere cât mai precisă.

Depinde de aparat

-Modelele Comet și Trano nu au nevoie de conexiune la internet pentru a traduce propozițiile scrise. 

- Ectaco Partner LUX necesita WiFi pentru recunoasterea discursului.

-Dispozitivele Vasco necesită acces la internet , cu toate astea ele sunt echipate cu o cartelă SIM care activează conexiunea prin rețeaua GSM. În acest caz, utilizatorul nu trebuie să își facă griji pentru acces la internet și poate folosi aparatul cu ușurință.   

Traducătoarele pot să traducă fraze întregi, chiar și fraze complexe. Dicționarele traduc doar cuvinte singure.

În coloana din stânga de pe site-ul nostru găsești un ecran care filtrează produsele. Selectează funcția scanare și o pagină va fi afișată cu traducătoare și dicționare care au această funcție. 

Traducătoarele care facilitează învățarea unei limbi străine sunt  Trano T-22, Comet V și Ectaco Partner LUX. Acestea au o mulțime de lecții folositoare, teste, tutoriale și dicționare. 

VASCO TRANSLATOR

Traducătorul Vasco are nevoie de o conexiune la internet. Cartela SIM din fabrică îți permite să accesezi rețeaua în aproape toate colțurile lumii. Mai mult, nu necesită nici o configurare specială. Doar o conexiune GSM.

Vasco Translator este un traducător electronic care recunoaște vorbirea. 

Vasco Traveler   este un dispozitiv multifuncțional, care în afară de traducerea vorbirii, are aplicații suplimentare cum ar fi GPS și telefon.În josul produselor noastre vei găsi butonul “Compară”. Această funcție te ajută să compari cu acuratețe caracteristicile dispozitivelor.  

Vasco Traveler, are instalat deja Magazin Google Play și îți permite să extinzi funcționalitatea aplicațiilor suplimentare. Pentru a descărca și a instala aplicații este necesar să ai un cont Google.   

Vasco traduce vorbirea. Poți vorbi aparatului iar acesta va recunoaște cea ce i-ai spus și va traduce înapoi în mai mult de 30 de limbi străine. Majoritatea limbilor sunt vorbite cu voce tare deci ai oportunitatea să auzi și traducerea.   

După ce ai trecut granița, Vasco se va conecta automat la o rețea locală GSM, așa că  poate fi folosi imediat.  

Vocabularul traducătoarelor Vasco este nelimitat, mulțumită faptului că folosește servere externe.  

La început ai de la noi posibilitatea de a traduce până la 5000 de fraze prin rețeaua GSM. Acest lucru depinde de țara în care te afli. Cartela SIM din fabrică poți, dacă este necesar, să o suplimentezi cu ce sumă dorești. Costurile pentru transferul de date sunt disponibile pe   http://vasco-electronics.com/prices/.

Nu poți adăuga alte limbi la translatoarele Vasco. Aceste aparate sunt multilingve (aprox. 40 de limbi) iar acest lucru îți permite să poți comunica cu aproape 90% din oamenii de pe glob.

Absolut! Translatoarele Vasco sunt independente de conexiunea WiFi deoarece se pot conecta automat la o multitudine de rețele WiFi din întreagă lume.   

Pe site-ul cu produsele este o hartă care arată țările în care Vasco funcționează. Dacă nu găsești țara în care urmează să pleci, contactează-ne și te vom ajuta.   CONTACT  RAPID: 0332 630 028

La descrierea fiecărui produs vei găsi o listă cu limbile străine disponibile împreună cu opțiunea de pronunție. 

Durata de viață a bateriei depinde de modelul aparatului. În cazul unei utilizări continue și extensive, bateria se pate descarcă la fel de repede ca și un smartphone. În cazul în care cauți un dispozitiv cu o baterie de capacitate mare care poate fi folosit pentru o perioadă lungă fără să fie necesară reîncărcarea, vezi Vasco Traveler Solid.  

VASCO TRAVELER

Costul pentru un apel efectuat depinde de țara în care te afli. Costurile curente ale apelurilor pot fi găsite la www.vasco-electronics.com. În partea de jos a paginii de start, click pe  “Rates”

Prețul pentru transferul unui MB variază în funcție de țara în care te afli. Lista prețurilor este disponibilă pe   www.vasco-electronics.com.

Dacă vrei să verifici starea contului , selectează “balanta cont” din meniul principal și introdu numărul de telefon în câmpul dedicat. A doua metodă este să folosești telefonul. Formează numărul 099 și va apărea numărul tău de telefon împreună cu balanța curentă a contului.

Vasco Traveler funcționează în întreagă lume.Cu toate acestea, traducătorul integrat poate să nu funcționeze în anumite țări din Africa sau Oceania. Țările unde traducătorul Vasco funcționează sunt marcate pe harta de pe pagina produsului, secțiunea Conectivitate.

 Dacă dorești să grăbești căutarea locației prin satelit, asigură-te că funcția GPS este activată și modului WiFi este închis. 

 Dacă vei cumpăra Hărțile Lumii împreună cu aparatul, acestea vor fi disponibile automat atunci când deschizi sistemul de navigație. Dacă vei cumpăra aparatul fără Hărțile Lumii, poți activa opțiunea în orice moment aici.

Vei primi un cod de activare pe care trebuie să îl introduci la setări navigație GPS și hărți ->Magazin Sygic->Cod activare produs